вівторок, 9 лютого 2021 р.

Про блог

 Ура, я створив першу публікацію!

Блог (англ. blog, від web log — «мережевий журнал чи щоденник подій») — це вебсайт, головний зміст якого — регулярно додавані записи, зображення чи мультимедіа. Для блогів характерні короткі записи тимчасової значущості.

Термінологія

  1. блогерами називають людей, які ведуть блог.
  2. Сукупність всіх блогів в Інтернеті прийнято називати блогосферою.
  3. Пост (окреме повідомлення блогу) має заголовок, дату публікації, зміст (інформаційне наповнення блогу). Як правило, до кожного посту читачі можуть залишити коментарі (відгуки до публікації) за допомогою простої Web-форми.
За версією газети Вашингтон профайл (англ. Washington Profile), першим блогом вважають сторінку Тіма Бернерса-Лі, де він, починаючи з 1992 року, публікував новини[джерело?].

Влітку 1996-го року, автор одного з перших онлайн-щоденників Джастін Холл[en] написав у своєму щоденнику що в обмін на місце для ночівлі навчить створювати веб-сторінки, і вирушив в подорож Сполученими Штатами.[2] Вперше термін «веб-лог» у 1997 використав блогер Йорн Бергер[en], а в 1999-му Пітер Мергольц (англ. Peter Merholz) розбив цей термін на «we blog» («ми бложимо»).[3][4]
Рис. 1

У липні 1999 року, Ев Вільямс, засновник компанії «Pyra Labs[en]» який створив набір скриптів для полегшення процесу дописів у своєму блозі, випустив цей скрипт як продукт компанії під назвою Blogger[5]. Це була перша безкоштовна блогова служба. Згодом Blogger був викуплений компанією Google.

Немає коментарів:

Дописати коментар